Inovații în Packing

Prima banda adeziva I Cand s-a inventat si unde a aparut prima data I

Prima banda adeziva

Prima banda adeziva – descriere articol

  • Ce este banda adezivă ?
  • De ce banda adeziva ?
  • Ce a fost înainte de bandă adezivă ?
  • Când a fost inventată banda adezivă ?

Ce este banda adeziva ? 

Înainte să intrăm în istoria a ceea ce înseamnă Prima banda adeziva, haideți să vedem ce înseamnă acest termen. Banda adezivă se referă la oricare dintre o varietate de combinații de materiale de suport acoperite cu un adeziv. Pot fi utilizate diferite materiale de sprijin și adezivi în funcție de utilizarea intenționată.

De ce banda adeziva ?

Banda Adeziva Personalizata

Banda Adeziva Personalizata

In zilele acestea este foarte greu de imaginat lumea fără bandă adeziva. Leagă și ține împreună substraturile ca o reparație rapidă, ajută la împachetarea cutiilor de carton, păstrează rănile împreună și uneori salvează vieți ( renumitul leoucoplast ).

Industria filmului foloseste foarte mult Bandă Gaffers, bandă de hârtie, bandă pentru cameră. Înainte de a fi bandă, erau lipici, țesături, hârtie, piei de animale și sfori; când a venit bandă pe scenă, totul s-a schimbat. 

Ce a fost înainte de Prima banda adeziva 

În 4000 î.e.n. ghivece de faianță unde erau amestecate cu o substanță adezivă făcută din seva copacilor. Cele mai vechi înregistrări scrise ale adezivilor datând din 2000 î.Hr. descriu instrucțiuni simple pentru prepararea lipiciului de pește. 1500-1000 î.Hr. banda dublu adeziva

Hieroglifele egiptene sugerează că folosesc lipici fabricat cu adezivi de origine animală pentru lipire și laminare. Romanii și grecii au dezvoltat adezivi fabricați dintr-o varietate de materiale, inclusiv albușuri de ou, sânge, oase, piele, lapte și materie vegetală.

În 618-906 î.Hr., China a folosit materiale de pește, bou și corn de cerb pentru adezivi. Cea mai bună a fost făcută din vezica sturionului și numită isinglass.

Primul brevet pentru un adeziv a fost emis în 1750 în Marea Britanie pentru un adeziv pe bază de pește și a dus la deschiderea primei fabrici comerciale de adezivi din Olanda. banda dublu adeziva

Prima banda adeziva – Când a fost inventată ?

Istoria benzii adezive a avut loc la prima apariție în 1845. Dr. Horace Day, un chirurg a folosit un adeziv de cauciuc aplicat pe benzi de țesături pentru a face o nouă invenție numită Bandă chirurgicală.

Drew Prima banda adeziva

Richard Drew – Inventatorul Benzii Adezive

În 1921 Earle Dickson, un cumpărător de bumbac pentru Johnson & Johnson a inventat Band-Aid. Fâșiile chirurgicale create de Horace Day au căzut continuu de pe degetele soției sale după ce le-au tăiat în bucătărie, așa că a atașat o bucată de tifon la o bandă cu spate și a acoperit-o cu crinolină. Johnson & Johnson l-au făcut pe acesta V.P. pentru eforturile sale.

În 1923, Richard Drew s-a alăturat companiei 3M din St. Paul, Minnesota. La acea vreme, 3M făcea doar șmirghel. Drew a testat produsul șmirghel de marcă 3M’s Wet / Dry Sandpaper la un atelier auto local, când a observat că vopsitorilor auto le era greu să facă linii de separare drepte pentru lucrările de vopsire în două culori.

Richard Drew a fost inspirat să inventeze prima banda adeziva din lume în 1925, ca soluție la dilema vopsitorului auto. Marca Scotch a apărut în timp ce Richard Drew își testa prima bandă de mascare pentru a determina cât de mult adeziv trebuia să adauge.

Prima Banda Adeziva

Prima banda adeziva si termenul Scotch

Vopsitorul auto s-a arătat frustrat de eșantionul de bandă de mascare ( motivul fiind faptul că adezivul era doar pe marginile benzii )  și a exclamat: „ Luați această bandă Scotch  ( „scoțiană” ) și mergeți cu ea înapoi la planșă.

Folosind termenul pentru a însemna „ieftin”, o frază disprețuitoare a economisirii scoțiene stereotipe.

Numele Scotch a fost aplicat în curând întregii linii de benzi 3M.

În 1942, Duct Tape a fost dezvoltat de Johnson &  Johnson în timpul celui de-al doilea război mondial. Trupele aveau nevoie de o bandă impermeabilă care să sigileze echipamentele și să le repare repare. Banda de pânză a fost acoperită cu polietilenă și s-a născut banda de conducte.

Înțelegerea deplină a adezivului și a benzilor adezive a continuat să evolueze și va duce cu siguranță la o nouă bandă adezivă în viitorul apropiat. Astăzi există multe formulări și aplicații adezive pentru a le denumi. banda dublu adeziva

MyEbox comercializează o gamă variantă de benzi adezive, maro sau transparente, de marcare FRAGIL, Banda Adeziva Hartie Kraft Eco sau Banda Adeziva Personalizata cu LOGO – Brand si multe altele. Toate acestea le puteți vizualiza AICI, cu posibilitate de achizitie de la 1 bucata.

Surse: smithsonianmag.com I can-dotape.com I wikipedia.com I prima banda adeziva I

MyEbox Blog – www.myebox.ro I Afla mai multe pe MyEbox YouTube I

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *