ecommerce

Banda Adeziva I Ghid Complet I Tipuri de Banda Adeziva I

Banda Adeziva I Ghid Complet I Ce trebuie sa stii despre Banda Adeziva I

Am scris AICI intr-un articol despre istoria primei benzi adezive si despre cum si cine inventat acest produs, daca inca nu ai citit despre acest aspect atunci iti recomand cu drag sa afli mai multe citind articolul de pe blogul MyEbox.

Azi mergem mai departe si descriu mai detalii despre banda adeziva.

Ce este Banda Adeziva ? 

Banda adeziva cunoscuta si sub denumirile de: banda scotch sau banda auto-adeziva se referă la oricare dintre o varietate de combinații de materiale de suport acoperite cu un adeziv.  Acestea sunt fabricate din astfel de materiale pe o rolă, cum ar fi folie de plastic, pânză, hârtie sau chiar metal etc. și au un strat de adeziv sensibil la presiune.

Adezivul se va lipi fără a necesita apă sau căldură. Adezivul utilizat are o varietate de aderență și se va lipi la prima apăsare. Multe benzi sunt prietenose ( eco friendly ) la mediu și sunt ecologice, cum ar fi benzile din hârtie kraft.

Cum se fabrica ? 

Benzile adezive sunt fabricate în mod similar cu panglica. Rolele late sunt acoperite cu adeziv și apoi trec printr-o mașină de tăiat pentru a crea benzi de diferite lățimi. Aceste materiale sunt înfășurate pe role la tensiuni specifice pentru a permite împărțirea filmului.

Prea multă tensiune sau insuficientă va cauza o defecțiune a benzii. Tensiunea și înfășurarea vor adăuga o mică întindere în film. Defecțiunile apar în benzile adezive și sunt numite telescopice, angrenaje sau deschideri.

Dacă procesele de înfășurare și tăiere sunt efectuate cu grijă, atunci singura altă problemă care poate afecta casetele este modul în care stocați banda.

Cel mai bun mod de a păstra Banda Adeziva

Benzile adezive nu au o dată de utilizare și performanța lor nu v-a fi afectata pe masura ce banda va ,,îmbătrâni”. Totusi depozitarea acestora la temperaturi ridicte, lumin ultravioleta sau lumina directa a soarelui poate afecta performanta acestora. Trebuie respectate instructiunile producătorului și depozitate într-un loc uscat, ferit de umiditate si lumina soarelui. 

Pentru a înțelege mai multe despre benzile adezive, în acest ghid cuprinzător enumerăm o varietate de cele mai frecvente benzi adezive, cum funcționează si care sunt diferitele aplicații ale acestora.

Banda Adeziva – Sticky Tape

Este cunoscută printr-o varietate de nume diferite, în funcție de țară și utilizare. Adesea numită și bandă de violoncel, are cele mai populare lățimi de 12mm și 18mm. Aceste lățimi se potrivesc cu ușurință pe un distribuitor de bandă lipicioasă.

 • Bandă de celuloză care este realizată din film de celuloză. Filmul de celuloză nu este un plastic și va deveni o culoare închisă în timp și, eventual, va deveni fragil.
 • Sellotape este un termen generic folosit pentru benzi similare de bandă lipicioasă sau bandă adezivă. Este o bandă transparentă de uz general, cu multe utilizări în casă, birou sau industrie.
 • Scotch Tape este un nume de produs de marcă 3M și este identic cu Sellotape. Această bandă este disponibilă în mai multe lățimi și rezistențe adezive pentru diferite utilizări.

Banda de ambalare

Banda de ambalare se numește adesea bandă adeziva de ambalare, bandă de colet sau bandă de etanșare a cutiei. Această bandă

"<yoastmarkeste fabricată în mod obișnuit în role de 48 mm lățime, este sensibilă la presiune și este fabricată din polipropilenă acoperită cu adeziv, BOPP sau folie de poliester. Lățimea suplimentară face ca aplicarea, lipirea cutiilor de carton să fie simplă și rapidă. De obicei se aplica, cu ajutorul unui dispenser acționat manual.

 • Banda activată cu apă ( Water Activated Tape ) este o bandă de hârtie kraft cu un adeziv de lipici de gumă care este reactivat de apă. Principalele avantaje ale benzii ecologice activate cu apă sunt că aderă la cutie și devine una care face aproape imposibilă decojirea și crearea unei etanșe puternice, sigure, rezistente la manipulare. De obicei, este mai rentabil decât banda tradițională de ambalare autoadezivă sensibilă la presiune. Banda este hârtie kraft fără armături sau hârtie kraft din fibră de sticlă armată care poate fi activată cu apă sau autosigilantă.
 • Banda cu filament este realizată din folie de polipropilenă sau poliester folosind filamente din fibră de sticlă încorporate pe toată lungimea benzii. Este foarte puternic și este utilizat mai ales în ambalaje și mașini pentru linia de producție, deoarece nu se va sparge ușor. Cel mai bun pentru cutii grele.
 • Benzile lacrimogene sunt benzi adezive cu filament îngust sau polipropilenă, sensibile la presiune sau cu căldură, utilizate ca bandă de rupere cum ar fi plicurile DHL sau pachetele de tigari.

Banda Dublu-Adeziva 

Asa cum se intelege si din numele acesteiaa, are adeziv pe ambele părți. Dacă aveți nevoie să lipiți două suprafețe împreună, aceasta este cea mai bună bandă.

Bondage tape

Banda Bondage este o bandă care se lipeste de la sine, fără a avea adeziv lipicios.

 • Parafilmul este o binecunoscută bandă de robie folosită în floristică, precum și pentru altoirea copacilor.
 • Banda florală Eco Paper este, de asemenea, o bandă de robie similară cu Parafilm, dar realizată din hârtie, mai degrabă decât din polipropilenă.
 • Banda de legare a buchetului elastic este foarte asemănătoare cu parafilmul. Materialul este asemanator curelelor elastice de sutien sau elasticul de dans. Este folosit mai ales pentru a înfășura buchete și corsaje care le ține strâns.

Duct Tape sau Gaffer Tape

Band Adeziva Duct Tape

Band Adeziva Duct Tape

Aceste benzi au, de obicei, o lățime de 48 mm și au un adeziv foarte puternic de cauciuc sau plastic: pot fi ușor rupte pe partea lungă a benzii, dar aproape imposibil de rupt pe orizontală; disponibil în mai multe culori, dar cele mai comune culori sunt negru și gri pentru situații industriale;  această bandă este utilizată de panouri, electricieni, echipaje de filmare.

Benzi adezive izolatoare

Banda clasica izolatoare – cele utilizate de electrician este o bandă de vinil folosită pentru izolarea cablurilor electrice. O bandă moale disponibilă în multe culori și ușor de tras și întins, astfel încât să o puteți tăia manual.

Benzi clasice – diverse utilizari

 • Banda Adeziva de mascare este o bandă sensibilă la presiune realizată dintr-un suport de hârtie creponată și adeziv sensibil la presiune ușor de eliberat. Caracteristica sa cheie este că este ușor de rupt cu mâna și de scris. De obicei, este disponibil într-o varietate de lățimi de la 30mm la 48mm. Banda de mascare este folosită în principal pentru a masca zonele pregătite pentru vopsire. Se curăță ușor și nu lasă reziduuri.
 • Banda pentru pictori este foarte asemănătoare cu banda de mascare, dar poate avea un adeziv puțin mai puternic pentru o varietate de suprafețe.
 • Benzil pentru marcarea podelei și a liniilor sunt benzi rezistente la uzură, utilizate pentru marcarea liniei de podea în depozite și spații industriale. Această bandă este adesea utilizată ca înlocuitor pentru crearea marcajelor de linie cu vopsea
 • Banda de marcare rutieră este o bandă mai grea decât banda de marcare a liniei din polimer preformat și pot fi aplicate permanent sau temporar pe trotuare și suprafețele drumului.
 • Benzile de securitate sunt utilizate pentru ambalarea bunurilor de larg consum pentru a indica dacă au fost deschise bunuri. Acest lucru permite consumatorului să fie conștient, precum și vânzătorului, de bunuri de securitate suplimentară.
 • Banda Adeziva rapidă este o bandă sensibilă la presiune pe bază de aluminiu care are proprietăți similare cu banda adezivă. Principalele avantaje ale benzii de viteză sunt rezistența la apă, solvenți și variația ridicată a temperaturilor, precum și faptul că este reflectant. Este utilizat pe scară largă pe avioane pentru reparații temporare minore.

 

Benzi medicale sau chirurgicale și benzi de prim ajutor

 • Banda chirurgicală sau banda medicală este o bandă sensibilă la presiune, bandă adezivă utilizată ca bandaj sau pansament pentru răni. Aceste benzi vin într-o varietate de utilizări și conțin fie adeziv hipoalergenic, oxid de zinc pentru a preveni infecțiile și sunt microporoase pentru a permite pielii să respire

Banda Adeziva Medicala

 • Banda Adeziva medicală respirabilă pentru micro-hârtie este o bandă de hârtie care nu este întinsă, care este microporoasă (găuri mici) și are adeziv hipoalergenic sensibil la presiune. Este folosit pentru a fixa ferm pansamentele și bandajele pe piele și se îndepărtează cu ușurință, fără a deteriora pielea și pentru a permite circulația aerului.

 

 • Banda non-stretch din polietilenă cu pori este o bandă chirurgicală translucidă cu un adeziv puternic. Această bandă este respirabilă, hipoalergenică, permite evaporarea umezelii și ușor de rupt chiar și atunci când purtați mănuși. Utilizat predominant atunci când este necesară o bandă adezivă mai puternică în procedurile medicale.

 

 • Banda terapeutică elastică este o bandă elastică din bumbac care folosește adeziv acrilic, făcându-l subțire și întins ca pielea umană. Nu reține umezeala și ajută la evitarea iritării pielii.

 

Banda Adeziva pentru activitati sportive

 • Banda de oxid de zinc sau banda pentru curele sportive este fabricată din material de bumbac / rayon non-elastic cu adeziv de oxid de zinc. Puternic și durabil în timp ce tolerează umiditatea este în mare măsură pentru a susține țesuturile moi deteriorate, leziunile ligamentelor, rănile și tăieturile.

 

 • Banda de prindere – ( grip tape ) este utilizată pentru o varietate de echipamente sportive pentru a amortiza loviturile constante. Astfel de lucruri precum rachete de tenis și squash, lilieci de cricket și bețe de hochei, prindere grip pentru crose de golf.

Hai pe MyEbox.ro pentru cele mai bune soluții de împachetat dedicat segmentului ecommerce: cutie de carton ecommerce, cutii protecție sticle, cutii cărți, cutii autoadezive, cutii tip tub, plicuri, pungi termice, benzi adezive, folie cu bule, pungi ziplock, materiale de fixare și umplere,

I MyEbox YouTube  I MyEbox Facebook I MyEbox Facebook GroupMyEbox Linkedin I MyEbox TikTok I MyEbox Instagram I

MyEbox Blog – www.myebox.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *