Inovații în Packing

Prima cutie de carton I Cine a inventat-o ?

Prima cutie de carton

Despre cutii 

Prima cutie de carton are o poveste interesantă dar mai întâi haideți să vedem ce sunt cutiile. Aceste cutii carton sunt cutii prefabricate industrial, utilizate în principal pentru ambalarea mărfurilor și a materialelor, aceste cutii pot fi de asemenea, reciclate. Specialiștii din industrie folosesc rareori termenul de carton, deoarece nu denotă un material specific.

Termenul de carton se poate referi la o varietate de materiale ca și hârtie de grosimi și modele diferite, carton ondulat sau carton. Sensul termenului poate depinde de conținut, construcție și alegerea personală.

Prima cutie de carton

Prima, comercială, de carton ( paperboard ) este uneori creditată firmei M. Treverton & Son în Anglia,Prima cutie de carton în 1817. Ambalajul pentru cutii de carton ( cardboard ) a fost realizat în același an în Germania. 

Scoțianul Robert Gair a inventat Prima cutie de carton sau carton pre-tăiat în 1890 – plăci plate fabricate în vrac care se pliau în cutii.

Invenția lui Gair a apărut ca urmare a unui accident în timp ce tipărea pungi de hârtie la atelierul lui din Brooklyn în anii 1870.  Gair avea să afle atunci că prin tăierea și încrețirea într-o singură operație, el putea realiza cutii de carton prefabricate. 

În urma accidentului, Gair, care s-a mutat cu sediul în Dumbo – New Yourk, a dezvoltat o metodă pentru producția în masă a cutiilor de carton și a furnizat ulterior ambalaje companii importante precum Kellogg și Nabisco.

Sursă: www.Wikipedia.com & www.6sqft.com – Articol Prima cutie de carton scris de MyEbox – Drepturi rezervate

Ai un proiect personal sau un magazin online ? Hai pe MyEbox – Cutii din Carton Ecommerce si accesorii de împachetat. Alege produsele de care ai nevoie. Variante de cutii pe dimensiuni diferite, folii stretch; folii cu bule, benzi adezive, benzi de marcare ,, FRAGIL “, benzi PP; capse PP, pungi ziplock, plicuri, ștampile pentru branduit cutii și multe alte produse de care sigur ai nevoie.

Afla mai multe pe canalele noastre sociale MyEbox YouTube  I MyEbox Facebook I MyEbox Linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *