myebox.ro

Dimensiuni si marimi standard plicuri

Dimensiuni si marimi standard plicuri

Dimensiuni si marimi standard plicuri așa cum sunt ele definite in standardul internaţional ISO 269. Acesta defineşte mai multe dimensiuni standard de plicuri care sunt proiectate pentru utilizarea in diferite domenii. Utilizarea cu ISO 216 standard de dimensiuni ale hârtie tip A.

Formatele C sunt media geometrică dintre formatele B cu același număr și formatele A cu același număr. Exemplu concret: lățimea formatului C3 este media geometrică dintre lățimea B3 și lățimea A3.

Plicurile de corespondență sunt ambalaje destinate trimiterii corespondenței prin poștă sau curier. Acestea sunt concepute pentru a proteja documentele și a menține confidențialitatea informațiilor transportate. Plicurile de corespondență pot varia în dimensiuni, culori și materiale, în funcție de necesitățile specifice ale fiecărei companii.

Dimensiuni si marimi standard pentru toate modelele de plicuri

Codul ISO Dimensiuni în milimetri (mm) Dimensiuni în inch (in) Potrivit pentru
C0 917x 1297 36.12 x 51.6 Coli A0
C1 648x 917 25.50 x 36.12 Coli A1
C2 458x 648 18 din x 25.50in Coli A2 sau A1 pliat în 2.
C3 324x 458 12.75 x 18in Coli A3 sau A2 pliat în 2.
C4 alb

C4 kraft

229x 324 9 din x 12.75in Coli A4 sau A3 pliat în 2
C5 alb

C5 kraft

162x 229 6.38 x 9in Coli A5 sau A4 pliat în 2
C6 114x 162 4.5 x 6.38 Coli A6 sau A5 pliat în 2
C7/6 81x 162 3.19 x 6.38 Coli A5 pliat în 3
C7 81x 114 3.19 x 4,5 Coli A6 pliat în 2 sau A5 pliat in 4
DL 110x 220 4.32 x 8.69 Coli A4 pliat în 3

La aceste dimensiuni se mai adauga si cele 2 dimensiuni din formatul B: B4 si B5 precum si plicurile DL

Format Dimensiuni in milimetri (mm) Dimensiuni in inch (in) Potrivit pentru
DL 110 x 220 4.32 x 8.69 Coli A4 pliat in 3
B4 250 x 352 9.84 x 13.9 Coli A4 sau A3 pliat in 2
B5 176 x 250 6.93 x 9.84 Coli A5 sau A4 pliat in 2

Materialul acestor dimensiuni si marimi standard plicuri

Dimensiuni si marimi standard plicuri 2

De cele mai multe ori materialul din care sunt fabricate aceste plicurile de corespondenta este hartia. Hartia acestor plicuri poate avea un gramaj de la 70g/mp (plicuri mai economice), 80g/mp, 90g/mp sau 100g/mp. Pentru formatele mai mari (de la C4 in sus) este recomandata hartia de 90-120gr/mp datorita rigiditatii superioare.

Acolo unde este nevoie de trimiterea de corespondeta grea (cataloage, dosare voluminoase) se foloseste un Plic B4 cu Burduf Kraft 250X353x50 mm, siliconic sau un Plic C4 cu Burduf Kraft 229X324X40 mm, siliconic. Pentru o si mai mare protecție se pot folosi aceste plicuri cartonate sau Plicuri cu Bule Antisoc disponibile cu livrare rapidă in 24h.

Pentru o opacitate superioara hartia poate fi tiparita la interior intr-o culoare (fonta plina) iar pentru o opacitate de 100% se foloseste hartia kraft (maro).

Sigilarea acestor dimensiuni si marimi standard plicuri

Exista 3 tipuri de sigilare a plicurilor pentru corespondenta.

Plicuri autoadezive – atat pe clapa superioara cat si cea inferoara a plicului există o bandă de adeziv care, atunci când se presează (fara a fi nevoie sa le umezim) împreună, creează sigiliul. De retinut  ca banda de adeziv este in contact cu aerul permanent si tinde in timp sa se usuce pierzandu-si din calitatile adezive.

Plicuri gumate – clapa superioara este acoperita cu un strat de adeziv uscat ce trebuie umezit si apoi presat pe partea inferioara. Se asteapta uscarea si se obtine o sigilare sigura si de durata.

Plicuri siliconice – clapa  superioara are o banda de adeziv protejata de o banda speciala de hartie ce previne contactul cu aerul (adezivul nu se usuca in timp pastrandu-si calitatile ).Pentru lipire se indeparteaza banda de hartie eliberand partea cu adeziv ce poate fi presată pe partea inferioara pentru o sigilare de durata.

Plicuri AWB Autoadezive

Plicuri AWB Autoadezive sau port documentele autoadezive sunt o opțiune usoara de folosit pentru aplicarea awb-urilor. Aplicare usoara si rapida pe Cutii Carton,  Plicuri Antisoc, plicuri corespondenta, plicuri curierat sau orice alte tipuri de ambalaje si colete expediate prin firmele de curierat si servicii postale.

Dimensiuni si marimi standard plicuri securizate

Designul acestor Plicuri Securizate exclude interferența accidentală sau nedorită cu conținutul acestuia. Progresul unei expedieri numerotate individual poate fi urmărit datorită codurilor de bare și cupoanelor de control numerotate. Expeditorii, transportatorii și destinatarii trebuie să depună semnături datate, iar închiderea plicului este întărită cu un integrator termic special. Acestea sunt disponibile in următoarele dimensiuni: A5, B5, B4 si respectiv C3.

Plicuri corespondenta cu sau fara fereastra

Acum ca am descris aceste dimensiuni si mărimi standard plicuri continuam cu modelele existente. Cand se trimit volume mari de corespondență de afaceri, plicurile cu fereastra pentru vizualizarea adresei postale economisesc timp și bani.

Astfel nu mai e nevoie sa tiparesti si apoi sa lipesti etichete cu adresa destinatarului plicurile cu fereastra devenind indispensabile. In functie de grafica folosita la scrisori poti alege ca fereastra sa fie pe stanga sau pe dreapta. Comanda aici plicuri cu fereastra.

Dimensiuni si marimi standard plicuri cu burduf

Aceste plicuri au un pliu lateral iar partea inferioara lata in asa fel incat sa poata fi expandate. Confectionate din hartie kraft de 120g/mp sunt mai puternice decât plicurile standard, iar in interior există suficient spațiu  pentru documentele voluminoase. Burduful poate fi dupa caz de 20,30,40 sau 50 mm. Comanda aici plicuri cu burduf.

Plicuri cu bule antisoc

Plicuri cu Bule Antisoc sunt acele plicuri captusite cu folie cu bule de aer la interior. Folosite pentru a trimite mici obiecte ce necesita protectie suplimentara. Formatele lor sunt atipice fata de formatele standard si in descrierea lor ar trebui sa regasim atat dimensiunile exterioare cat si cele interioare.

Dimensiuni si marimi standard Plicuri cu Bule 100% ecologice

Plicuri cu Bule Eco nimic mai mult decat hartie si aer. Protecție sau durabilitate? Nu trebuie să alegeți, aceste plicuri le combină pe ambele. Plicurile cu bule tradiționale sunt cunoscute pentru că sunt rezistente la șocuri, ușoare și flexibile.

Sunt echipate cu o peliculă cu bule în interior. Aceasta pelicula care generează deșeuri de plastic face dificilă separarea hârtiei de folie pentru reciclare. Obiectivul acestor Plicuri cu Bule Eco este de a reduce deșeurile de plastic și de a folosi materiale reciclabile din resurse regenerabile. 

Dimensiunile standard pentru acestea sunt: C13, D14, G17 si K20.

Plicuri de curierat sau pungi de curierat

Aceste Plicuri Curierat sau Pungile de expediere sunt o opțiune ideală utilizată pe scară largă. Definiți tehnic ca ” polyethylene mailers „. Pungi din polietilenă” sunt plicuri ușoare. Rezistente la intemperii și ușor de trimis.  Utilizate adesea ca alternativă de transport pentru cutiile de carton ondulat.

Sunt flexibile, autosigilante și ideale pentru transportul de articole de îmbrăcăminte și alte articole care nu sunt fragile. Oferă o protecție puternică împotriva murdăriei, umezelii, prafului și manipulării.

Dimensiuni si marimi standard plicuri curierat ecologice 100%

Aceste Plicuri Curierat Eco au fost special create si concepute pentru magazinele online care acordă atenție durabilității. Pentru acele companii care doresc să reducă utilizarea ambalajelor din plastic și care doresc, de asemenea, să crească eficiența proceselor lor de transport. Sunt fabricate din hârtie kraft 100%, sunt complet reciclabile și biodegradabile. Pe măsură ce plicurile se adaptează la conținut, nu se transportă niciun volum sau aer inutil.

Sustenabile  sunt 100% din hârtie, una dintre cele mai durabile materii prime disponibile. Aceste plicuri de curierat sunt realizate din resurse regenerabile și pot fi reciclate de multe ori. Desigur, hârtia este biodegradabilă.

Plicuri Cartonate din carton ondulat

Plicuri Carton Ondulat sau Plicuri Cartonate de la MyEbox sunt perfecte pentru articolele de expediat cu grosimea de până la 50 – 65 mm. Dispunând de un design special de protecție rigidă, folosind carton reciclat puternic, gros de 353 g/m². Cu un format ușor de stivuit pentru depozitare. Este 100% reciclabil; asigură acreditări ecologice și o îndepărtare semnificativă de plasticul de unică folosință în ambalajele de comerț electronic.

Dimensiuni si marimi standard plicuri din carton simplu

Aceste Plicuri din Carton Simplu sunt, fără îndoială, acele pachete care sunt foarte des folosite pentru expedieri prin curier. Întregul sector al comerțului electronic se referă la trimiterea mărfurilor în așa fel încât să minimizeze orice posibilă pierdere. Astfel, merită să cumpărați astfel de ambalaje care sunt potrivite pentru mărfurile expediate. Acesta este punctul de vedere al vânzătorului.

Plicuri si pungi termice

Aceste pungi termice asa cum le spune numele sunt izolate termic. Impreuna cu aceste cutii de carton fac o echipa excelenta. O căptușeală izolatoare ușoară, flexibilă, 100% reciclabilă și rentabilă. Mențin temperatura ambalajului și vă protejează produsele perisabile și alte produse valoroase de fluctuațiile de temperatură în timpul tranzitului.

Pungile cu izolare termică constau dintr-o peliculă exterioară metalizată care oferă protecție termică de înaltă eficiență și acționează ca o barieră de căldură radiantă. In timp ce stratul cu bule interior acționează ca o barieră de aer izolată.

Pungile termoizolante sunt benefice în reducerea transferului de căldură și a conductivității, adăugând în același timp protecție amortizată pentru produsele perisabile și alte produse sensibile la temperatură în timpul ambalării și transportului.

Acum ca am descris aceste dimensiuni si marimi standard plicuri te invitam cu drag si pe canalele noastre sociale I MyEbox YouTube  I MyEbox Facebook I MyEbox Facebook Group I MyEbox Linkedin I MyEbox TikTok I MyEbox Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *