Inovații în Packing

Cat rezista un gel termic in expedierile prin curierat ?

Cat rezista un gel termic in expedierile prin curierat

Cat rezista un gel termic in expedierile prin curierat ?

Atunci când expediați articole sensibile la temperatură, cum ar fi alimente, produse farmaceutice și produse biotehnologice, asigurarea integrității acestora în timpul tranzitului este foarte importanta. Aici sunt utile aceste pachete de gel termic.

Pachetele cu gel sunt concepute pentru a menține temperatura ideală pentru aceste produse în timpul transportului. Dar întrebarea cea mai des întâlnită este… crezista un gel termic in expedierile prin curierat ? De obicei, pachetele de gel pentru transport sunt fabricate dintr-un gel netoxic, pe bază de apă, închis într-o pungă de plastic rezistentă la scurgeri. Acestea funcționează prin absorbția și eliberarea căldurii, menținând o temperatură constantă pentru o perioadă îndelungată.

Cat rezista un gel termic in expedierile prin curierat ?

Temperatura pachetului de gel termic este importantă deoarece afectează direct temperatura produsului pe care îl protejează. Pachetul de gel funcționează prin absorbția și eliberarea căldurii pentru a menține o temperatură constantă, iar temperatura pachetului de gel determină rata la care poate absorbi și elibera căldură.

Dacă pachetul de gel este prea rece, acesta nu va putea absorbi suficientă căldură pentru a menține temperatura dorită a produsului. Dacă este prea cald, poate elibera prea multă căldură. Determinând în acest fel creșterea temperaturii produsului. Pachetele de gel nu se „topesc” neapărat de la o stare solidă la o stare lichidă; pur și simplu absorb și eliberează căldură. Când pachetul de gel absoarbe căldură, se înmoaie.Cand pachetul de gel eliberează căldură, devine mai ferm. Temperatura pachetului de gel va varia în funcție de temperatura mediului și de produsul pe care îl protejează.

Temperatura mediului înconjurător

Pachetul de gel termic funcționează prin absorbția și eliberarea căldurii pentru a menține o temperatură constantă pentru produsul pe care îl protejează. Să presupunem că temperatura mediului este mai mare decât temperatura produsului. În acest caz, pachetul de gel va trebui să absoarbă mai multă căldură pentru a menține temperatura dorită. Astfel îl va face să-și piardă capacitatea de a absorbi și de a elibera căldura mai rapid.

În schimb, dacă temperatura mediului este mai mică decât temperatura produsului, pachetul de gel va emite mai puțină căldură. În acest mod îsi prelungește durata de viață.

În mediile calde, pachetul de gel va lucra mai mult pentru a absorbi căldura, iar temperatura acestuia va crește… făcându-l să-și piardă capacitatea de a absorbi și de a elibera căldura mai rapid. În acest scenariu, durata de viață a pachetului de gel poate fi redusă semnificativ. Este posibil să nu poată menține temperatura dorită a produsului pe întreaga durată a transportului.

În medii reci, pachetul de gel va elibera cu ușurință căldură, iar temperatura acestuia va rămâne scăzută. Acest lucru va permite pachetului de gel să-și mențină proprietățile termice pentru mai mult timp, prelungindu-și durata de viață.

Cat rezista un gel termic in expedierile prin curierat ? Pregătirea pachetelor de gel pentru stabilitate maximă

Pachetele cu gel termic trebuie să mențină o temperatură constantă pe tot parcursul procesului de expediere, indiferent de fluctuațiile externe. O creștere sau scădere a temperaturii cu doar 2 grade Celsius poate diminua foarte mult potența unui produs sau chiar poate strica complet. În consecință, să analizăm cele mai bune modalități de a condiționa pachetele de gel și să oferim detalii despre cum să profităm la maximum de ele.

Pachetele cu gel (denumite și lichide de răcire, agenți frigorifici, PCM și pachete de gheață) sunt recipiente etanșe concepute pentru a menține intervalul de temperatură recomandat pentru lanțul de frig în interiorul unei cutii frigorifice sau al unui purtător de vaccin. Pachetele de gel sunt utilizate în patru moduri:

Pachetele de gel solide congelate

Sunt luate direct din congelator si in general congelate intre 20 grade Celsius si minus-25 grade Celsius. Când este adăugat într-un recipient pasiv, temperatura recipientului va scădea cu mult sub 0 grade Celsius și va rămâne acolo timp de câteva ore. Deși rămân reci, pachetele de gel congelate nu trebuie folosite pentru a transporta produse sensibile la temperatură, cum ar fi produse farmaceutice, vaccinuri sau produse biologice.

  • Pachetele de gel condiționat sunt încălzite sau dezghețate la temperatura camerei până se topesc și încep să se lichefieze. Această schimbare are loc de obicei la aproximativ 0 grade Celsius. Dacă este făcut corect, acest proces elimină riscul inițial de îngheț fără a reduce semnificativ durata de viață la rece.
  • Pachetele cu gel rece se păstrează la frigider și nu se congela. Acest lucru elimină riscul de îngheț, dar nu are performanța de răcire și protecția pe care le oferă un pachet de gel înghețat.
  • Pachetele de gel calde rămân la temperatura camerei și sunt utilizate de obicei în climate extrem de reci pentru a preveni deteriorarea vaccinurilor sensibile la îngheț. Acest articol se va concentra strict pe pachetele de gel congelate și condiționate.

După selectarea unui tip de pachet de gel termic și respectarea cerințelor sale de temperatură, este imperativ să îl înghețați corespunzător și apoi să îl condiționați pentru a maximiza eficacitatea. Un pachet de gel condiționat corespunzător poate preveni înghețarea produsului atunci când este într-un purtător de vaccin. Ținând cont de asta, este posibil să aveți nevoie ca pachetul de gel să fie congelat sau refrigerat.

Cat rezista un gel termic si care e cantitatea de izolație pe care o oferă ambalajul

Izolația ajută la reglarea temperaturii mediului din jurul recipientului. La rândul său aceasta izolație afectează temperatura pachetului de gel. Un recipient bine izolat ca si aceste pungi termice va ajuta la menținerea stabilă a temperaturii mediului. În acest fel reduce volumul de lucru al pachetului de gel. Ca rezultat, pachetul de gel își va menține proprietățile termice mai mult timp.

Dacă temperatura mediului ambiental fluctuează, pachetul de gel termic va trebui să lucreze mai mult pentru a absorbi și a elibera căldura. Ceea ce va face ca acesta să-și piardă capacitatea de a absorbi și de a elibera căldura mai rapid.

În plus, izolația ajută la reducerea transferului de căldură între mediu și produsul din interiorul recipientului. Acest lucru reduce cantitatea de căldură pe care pachetul de gel trebuie să o absoarbă sau să elibereze, prelungindu-și durata de viață.

Tipul de izolație utilizat și grosimea izolației joacă, de asemenea, un rol în determinarea cât va dura un pachet de gel. Materiale precum polistirenul sau poliuretanul oferă proprietăți de izolare mai bune decât materialele precum cartonul.

De asemenea exista soluții de ambalare precum aceste pungi termice. Cu cât izolația este mai groasă, cu atât mai bine va putea regla temperatura mediului și va reduce transferul de căldură. În acest fel se prelungește durata de viață a pachetului de gel.

Temperatura de pornire a articolului pe care îl depozitați sau îl trimiteți

Înainte sa ne întrebăm cat rezista un gel termic este primordial sa cunoaștem temperatura de pornire a articolului ambalat. Aceasta temperatura afectează durata de viață a unui pachet de gel. Afectează pt. ca determină cantitatea de căldură pe care trebuie să o absoarbă sau să elibereze pachetul de gel.

Dacă temperatura de pornire a articolului este mai mare decât temperatura dorită… pachetul de gel va trebui să absoarbă căldură pentru a scădea temperatura la nivelul dorit. Acest lucru va face ca pachetul de gel să-și piardă capacitatea de a absorbi și de a elibera căldura mai rapid. Reducându-și în acest fel durata de viață.

Pe de altă parte, dacă temperatura de pornire a articolului este mai mică decât temperatura dorită… pachetul de gel va trebui să elibereze căldură pentru a aduce temperatura la nivelul dorit. Acest lucru va reduce volumul de lucru al pachetului de gel. În acest fel isi prelungește durata de viață.

Dimensiunea pachetului

Un pachet de gel termic mai mare are mai multă masă termică, ceea ce înseamnă că poate absorbi și elibera mai multă căldură. Ca urmare, un pachet de gel mai mare va avea o durată de viață mai lungă în comparație cu un pachet de gel mai mic. Va avea o capacitate mai bună de a menține temperatura dorită a produsului pentru o perioadă mai lungă.

Cu toate acestea, un pachet de gel mai mare are și o suprafață mai mare. Ceea ce înseamnă că își va pierde căldura mai repede. Acest lucru va face ca pachetul de gel să-și piardă mai rapid proprietățile termice. Reducându-și în acest mod durata de viață.

Pe de altă parte, un pachet de gel mai mic are o masă termică mai mică. Ceea ce înseamnă că va avea o capacitate mai mică de absorbție și eliberare a căldurii. Ca rezultat, un pachet de gel mai mic va avea o durată de viață mai scurtă decât un pachet de gel mai mare. Va avea o capacitate mai slabă de a menține temperatura dorită a produsului pentru o perioadă mai lungă.

Deci, care este răspunsul la întrebarea cat rezista un gel termic ?

După cum puteți vedea, nu există un răspuns clar la întrebare din cauza numărului de factori implicați. Acestea fiind spuse, răspunsul este… depinde.

Fără izolație, un pachet de gel termic poate dura de la câteva ore până la o zi sau două. In funcție de temperatura ambiantă și de temperatura articolului depozitat sau expediat. La temperaturi ridicate, pachetul de gel va trebui să lucreze mai mult pentru a absorbi căldura. Făcându-l în acest mod să-și piardă mai repede proprietățile termice. Reducându-și în același timp durata de viață.

Cu o izolare adecvată, un pachet de gel poate dura de la câteva zile la o săptămână sau mai mult. In funcție de factorii menționați mai sus. Izolația ajută la reglarea temperaturii mediului înconjurător. Reducând în acest mod sarcina de lucru pe pachetul de gel și prelungind durata de viață a acestuia.

Pana data viitoare te așteptăm pe canalele noastre sociale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *