ecommerce

Istoria comerțului electronic

Istoria comerțului electronic

Istoria comerțului electronic și viitorul acesteia. Comerțul electronic modern a deschis multe uși pentru antreprenori, deoarece acum este mai ușor ca niciodată să deschizi un magazin online și să ai o afacere de comerț electronic.

Comerțul electronic a continuat să atingă un nivel record al veniturilor totale an de an. Viitorul comerțului electronic este luminos și în continuă schimbare. Iată o privire asupra locului în care a fost comerțul electronic și unde poate ajunge.

Comerțul electronic a fost introdus în lume 40 cu ani în urmă și sa dezvoltat rapid în ceea ce înțelegem ca fiind comerțul electronic așa cum este astăzi.

Înainte sa începem te așteptăm pe MyEbox.ro unde găsești o selecție diversificată de cutii de carton. Inclusiv personalizate cu propriul tău logo. Acestea sunt adaptate diferitelor nevoi și preferințe de afaceri. Gama noastră include articole concepute special pentru comerț electronic si ecommerce precum. Cutii de carton, Cutii Personalizate, Cutii de Carton Clasice, Cutii Arhivare Documente, Cutii Protectie Sticle, Cutii Autoadezive, Cutii Carti, Cutii tip Tub, Cutii de OCAZIE, cutii carton. Va asiguram astfel că există o opțiune adecvată disponibilă pentru fiecare tip de produs. Fiecare cutie este creată în mod unic pentru a proteja și transporta în mod eficient mărfurile, îndeplinind diversele cerințe ale companiilor cu precizie și grijă.

Istoria comerțului electronic

1969 – CompuServe este fondat ca un lider imediat în crearea de servicii online, cum ar fi poșta electronică și servicii de chat live online. CompuServe a fost achiziționat ulterior de AOL în 1998.

1979 – Michael Aldrich inventează cumpărăturile online. Acesta este comerțul electronic în forma sa cea mai veche. El creează un sistem care procesează tranzacțiile între consumatori și întreprinderi sau de la o afacere la alta. El modifică un televizor și îl conectează la un computer de procesare a tranzacțiilor. Folosește pentru asta o linie telefonică. Acest proces, in orice caz, nu a fost pe deplin realizat până la introducerea internetului în anii 90. Atunci a fost momentul când oamenii puteau profita de vânzările online.

1982 – Boston Computer Exchange lansează prima afacere de comerț electronic și vinde computere uzate online.

1989 – Tim Berners-Lee inventează primul server web iar până la sfârşitul lui 1990. Serverul web a funcționat la CERN, Angajatorul Berners-Lee la acea vreme. El a început să lucreze cu alți informaticieni la acea vreme pentru a ajuta la dezvoltarea serverului care avea să devină world wide web.

Istoria comerțului electronic in anii ’90

1993 – Codul sursă pentru primul browser web, inventat de Berners-Lee, este eliberat publicului. Aceasta acordă acces public pe World Wide Web pentru prima dată.

1995 – Fundația Națională de Știință ridică restricția privind utilizarea comercială a NET-ului. Acest lucru oferă utilizatorilor drepturile necesare pentru a începe o afacere online și pentru a permite cumpărăturilor online să prindă contur. Ducând la lansarea multor platforme de comerț electronic binecunoscute care sunt încă înfloritoare și astăzi.

1995 – eBay, este introdus unul dintre primele și populare site-uri de comerț electronic pentru ca oamenii să vândă produse. De asemenea, Jeff Bezos lansează o mică librărie online cunoscută acum sub numele de Amazon. Pana la sfarsitul 1996, el vede $15.7 milioane de venituri.

1998 – PayPal creează un sistem de procesare a plăților pentru comerțul electronic și este acum una dintre cele mai mari platforme de plată online de încredere din industria comerțului electronic.

Ce a urmat in anii 2000

Un pas important in istoria comerțului electronic a fost in anii 2000 când Google prezintă Google AdWords oferind un „ghișeu unic” atât pentru companiile online, cât și pentru cele fizice care caută soluții ușoare de publicitate online.

2005 – Etsy lansează și este acum una dintre cele mai populare platforme de piață online terță parte pentru ca oricine să înceapă cu ușurință să vândă online.

2006 – Shopify își lansează software-ul pentru vitrine care a fost creat din frustrarea față de sistemele de vitrine din trecut.  Respectivele erau prea complicate și scumpe. Shopify a ajutat să aducă un software simplu pentru proprietarii de întreprinderi mici pentru a începe o afacere de comerț electronic.

Istoria comerțului electronic si primele magazine online moderne

2011 – Facebook lansează povești sponsorizate ca formă de publicitate timpurie.

2014 – Apple aduce Apple Pay pe iPhone-ul lor. Apple Pay este de departe unul dintre cele mai populare sisteme de plată mobilă utilizate astăzi. Introducerea portofelului și Apple Pay a făcut și mai ușor pentru consumatori să cumpere articole folosind iPhone-urile lor.

2016 – Instagram începe testarea caracteristicilor lor de cumpărături în aplicație. Compania-mamă a Instagram, Facebook, a introdus și Facebook Marketplace și a adăugat o funcție de plată în aplicația Messenger.

2017 – Piața comerțului electronic se ridică la noi culmi. Vânzările Cyber ​​Monday au atins un un nou record prin depăşire $6.5 miliarde de venituri din vânzările online, 17% creste de la 2016.

2020 – Comerțul electronic crește exponențial datorită Covid-19 pandemic. Blocajele forțează magazinele din cărămidă și mortar să se adapteze la lumea digitală și să ofere mai multe bunuri și servicii online.

Pana data viitoare te așteptăm pe canalele noastre sociale.

MyEbox YouTube  I MyEbox Facebook I MyEbox Facebook Group I MyEbox Linkedin I MyEbox TikTok I MyEbox Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *