firme de curierat

Ce înseamnă AWB ?

Ce înseamnă AWB

Ce înseamnă AWB ? Definiția scrisorilor de transport aerian (AWB) și cum să obțineți una.

Folosirea plicurilor adecvate pentru documentele de transport este esențială în optimizarea proceselor logistice. În acest context, plicurile pentru AWB (Air Waybill) joacă un rol crucial, oferind protecție și eficiență în manipularea documentației necesare expedierilor aeriene. Inainte sa incepem acest articol iti recomandam cu drag mai multe modele de plicuri awb disponibile pe MyEbox cu livrare rapida in 24h. Plicuri awb autoadezive, Plic curierat awb autoadeziv C7, 123 x 110mm, Plic curierat awb autoadeziv C6, 114 x 162 mm, Plic curierat awb autoadeziv C5, 240 x 165mm, Plic curierat awb autoadeziv DL, 235×132 mm, Plic curierat awb ECO 240x165mm C5 autoadeziv, Plic curierat awb autoadeziv C4, 325 x 235mm.

Ce înseamnă AWB ? si ce este o scrisoare de transport aerian (AWB) ?

Folosirea plicurilor adecvate pentru documentele de transport este esențială în optimizarea proceselor logistice. În acest context, plicurile pentru AWB (Air Waybill) joacă un rol crucial, oferind protecție și eficiență în manipularea documentației necesare expedierilor aeriene

O scrisoare de transport aerian (AWB) este un document care însoțește mărfurile expediate de un curier aerian internațional pentru a oferi informații detaliate despre transport și pentru a permite urmărirea acesteia. Factura are mai multe copii. Astfel încât fiecare parte implicată în transport să o poată documenta. O scrisoare de transport aerian (AWB), cunoscută și sub numele de scrisoare de transport aerian, este un tip de conosament. Cu toate acestea, un AWB îndeplinește o funcție similară cu conosamentul oceanic. Un AWB este emis în formă nenegociabilă, ceea ce înseamnă că există mai puțină protecție cu un AWB față de conosamentul.

Principalele subiecte din acest articol

  • O scrisoare de transport aerian sau AWB este un document care însoțește mărfurile expediate de un curier internațional, care permit urmărirea.
  • Acesta servește ca primire a mărfurilor de către o companie aeriană, precum și ca contract de transport între expeditor și transportator. Este un acord legal care este aplicabil prin lege.
  • AWB sunt instrumente nenegociabile și trebuie să includă, printre altele, numele și adresa expeditorului, numele și adresa destinatarului, aeroportul de destinație și valoarea conținutului.

Înțelegerea unei scrisori de transport aerian (AWB)

O scrisoare de transport aerian (AWB) servește ca primire a mărfurilor de către o companie aeriană (transportatorul). Este de altfel ca un contract de transport între expeditor și transportator. Este un acord legal care este aplicabil prin lege. AWB devine un contract executoriu atunci când expeditorul (sau agentul expeditorului) și transportatorul (sau agentul transportatorului) semnează documentul.

Foaia de transport aerian conține, de asemenea, numele și adresa expeditorului, numele și adresa destinatarului, codul aeroportului de origine din trei litere, codul aeroportului de destinație din trei litere, valoarea transportului declarată pentru vamă, numărul de bucăți, greutatea brută, o descriere a mărfurilor și orice instrucțiuni speciale (de exemplu, „perisabil”).

Un AWB conține, de asemenea, condițiile contractului care descriu termenii și condițiile transportatorului, cum ar fi limitele de răspundere și procedurile de reclamație, o descriere a mărfurilor și taxele aplicabile.

Ce înseamnă AWB ?  Air Waybill vs. Bill of Lading

AWB-urile sunt spre deosebire de alte conosamente, prin aceea că sunt instrumente nenegociabile, ceea ce înseamnă că nu specifică pe ce zbor va fi trimis transportul sau când va ajunge la destinație. Conosamentul sunt documente legale între expeditorul mărfurilor și transportator, care detaliază tipul, cantitatea și destinația mărfurilor transportate.

,,Bill of Landing” acționează și ca o chitanță de expediere atunci când mărfurile sunt livrate la o destinație predeterminată. Acest document însoțește mărfurile și este semnat de reprezentanții autorizați ai expeditorului, transportatorului și destinatarului. Cu toate acestea, spre deosebire de o scrisoare de aterizare, o scrisoare de transport aerian (AWB) nu este negociabilă. Fiind nenegociabil, AWB este un contract doar pentru transport și nu acoperă valoarea mărfii.

Ce înseamnă AWB ? Cerințe pentru o scrisoare de transport aerian

Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA) proiectează și distribuie borderouri aeriene. Există două tipuri de AWB – unul specific companiei aeriene și unul neutru. Fiecare companie aeriană AWB trebuie să includă numele transportatorului, adresa sediului central, logo-ul și numărul scrisorii de transport aerian. Conturile de transport aeriene neutre au același aspect și format ca și AWB ale companiilor aeriene; pur și simplu nu sunt prepopulate.

O scrisoare de transport aerian are 11 numere și vine cu opt copii de diferite culori. Odată cu Rezoluția 672 privind scrisoarea de transport aerian electronică multilaterală, documentele de transport aerian pe hârtie nu mai sunt necesare. Numit e-AWB, este utilizat din 2010 și a devenit contractul implicit pentru toate transporturile aeriene de mărfuri pe liniile comerciale activate începând cu 2019.

Ce înseamnă AWB si Cine furnizează scrisoarea de transport aerian?

AWB-urile aeriene sunt documente IATA semnate atât de expeditor, cât și de transportator. IATA este o asociație comercială care reprezintă mai mult de 80% din întregul trafic aerian. Inclusiv multe companii aeriene importante și servicii de coletărie majore, cum ar fi FedEx și UPS.

Ce este necesar în scrisoarea de transport aerian?

O scrisoare de transport aerian conține numele și adresele expeditorului și destinatarului. Valoarea mărfii, codurile din trei litere pentru aeroporturile de origine și de destinație, numărul de bucăți, greutatea brută, descrierea, instrucțiunile speciale și alte condiții ale transportului aerian. contracta. Asociatia Internationala de Transport Aerian. „Rezoluția 672-Formula acordului multilateral pentru scrisoarea de transport electronică”.

De unde iau o scrisoare de transport aerian?

IATA oferă pe site-ul său un acord standard pentru e-AWB. Majoritatea operatorilor de transport, cum ar fi FedEx, oferă, de asemenea, acces la e-AWB pentru comoditate.

Concluzia despre Ce înseamnă AWB ?

Dacă expediați mărfuri la nivel internațional, o scrisoare de transport aerian servește drept contract între dumneavoastră și transportator. Definește conținutul expedierii, originea, destinația și alte detalii pertinente. Formularul implicit este electronic din 2019. Este un formular nenegociabil care definește detaliile expedierii și este semnat de ambele părți. Este executoriu prin lege.

Pana data viitoare te așteptăm pe canalele noastre sociale.

MyEbox YouTube  I MyEbox Facebook I MyEbox Facebook Group I MyEbox Linkedin I MyEbox TikTok I MyEbox Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *