Inovații în Packing

Pungi cu Fermoar – Cum s-au Inventat I De ce se numesc Pungi Ziploc ?

Pungi cu Fermoar

La fel ca și în cazul tuturor invențiilor și inovațiilor, pungile ziploc sunt exemplul perfect al acestui fenomen.  Aceste pungi ziplock, ziploc sau pungi cu fermoar care sunt utilizate pentru ambalare, depozitare, transport și organizare, vin acum într-o mare varietate de stiluri și dimensiuni. Dar de unde au venit și cum au evoluat în gama de produse pe care le cunoaștem și le folosim astăzi?

Pungi cu Fermoar – Istoric

Pungi ziplock 50x70mm , Set 100 buc

Pungi cu fermoar disponibile pe stoc în gama variata de mărimi pe MyEbox

În 1951, un inventator pe nume Borge Madsen a solicitat un brevet pentru un dispozitiv de fixare diapozitive din plastic, care a fost precursorul produsului la care facem referire și anume – Pungi cu Fermoar

Designul său original era puțin mai complex decât versiunea actuală (avea două „zone de angajare” în locul celei utilizate în mod obișnuit astăzi) și arăta mai degrabă ca un fermoar tradițional cu o filă, cu excepția faptului că nu avea dinți și era din plastic .

În același an, a fost înființată o companie numită Flexigrip cu intenția de a dezvolta și comercializa un produs bazat pe invenția lui Madsen. Printre primele aplicații s-a numărat utilizarea sa în lianți cu frunze libere și serviete plate.

Cheltuielile cu fabricarea fermoarelor din plastic de tip „tab” le-au interzis să fie utilizate pe scară largă de către consumatori inițial. Steven Ausnit – unul dintre fondatorii companiei Flexigrip deținută de o familie – a venit cu ideea unei „presări și … sigiliu ” fermoar tip. Acesta este tipul de dispozitiv de fixare pentru pungile cu fermoar, cel mai des utilizat astăzi. Până în acest moment, Flexigrip a folosit un proces de etanșare termică pentru a atașa profiluri cu fermoar înainte de a le transforma în pungi.

Pungi cu Fermoar pe scara larga

Industria le numește acestea „ pungi cu fermoar post-aplicate” deoarece fermoarul nu este integrat în folia de plastic originala al sacului. Un salt major în evoluția pungilor cu fermoar a avut loc în 1959, când Ausnit a aflat despre o companie japoneză – Seisan Nihon Sha – care a dezvoltat un nou proces de fabricație care a permis extrudarea profilelor fermoarului în folia de polietilenă din care se fac pungile. O inovație care reduce cheltuielile de fabricație la jumătate. În cadrul industriei, acestea sunt numite „pungi integrate cu fermoar” sau „pungi integrale cu fermoar”.  În 1961, compania Flexigrip a obținut drepturile de licențiere pentru noul proces de „fermoar integral” și a înființat o altă companie numită Minigrip, care a fost creată pentru a comercializa pungile cu fermoar fermoar produse acum ieftin.

Termenul de Pungi Ziploc

Pungi cu Fermoar

Punga cu fermoar cu linie roșie

Minigrip s-a concentrat în principal pe pungi cu fermoar industriale cu o marcă comercială de linie de culoare „Linie roșie” deasupra fermoarului. În jurul anului 1964, Minigrip a obținut un acord de licență exclusiv cu Dow Chemical Company pentru a comercializa aceste pungi prin magazine alimentare și supermarketuri.

Astfel cunoscutul brand de consum Ziploc® a fost lansat și comercializat pe scară largă în 1968.

A durat câțiva ani pentru ca produsul să prindă cu adevărat. La începutul anilor 1970, punga de marcă Ziploc® devenise extrem de populară și era folosită de consumatori pentru orice. De la depozitarea sandvișurilor pentru prânzurile școlare la transportul peștelui aur acasă de la magazinul pentru animale de companie sau chiar în ambalarea tee-urilor de golf

În 1997, Dow Chemical a vândut drepturile mărcilor lor Dow, inclusiv Ziploc®, către S.C. Johnson Company în 1997.

De-a lungul anilor, alte mărci au început să intre pe piață sub numele de Hefty, Glad-Lock și diverse alte mărci de magazine private. Cu toate acestea, marca Ziploc® rămâne cea mai mare și mai cunoscută dintre toate pungile cu fermoar cu fermoar.

Concluzia despre aceste Pungi cu Fermoar

De la începutul său umil ca pungă cu creion pentru utilizare în lianți cu frunze libere până la numeroasele utilizări ale sacilor cu fermoar din poliuretan astăzi … ar fi aproape imposibil să enumerăm toate aplicațiile și beneficiile actuale. Acum este greu să ne imaginăm viața fără pungile ziplock sau pungile cu fermoar.

Chiar dacă este posibil sa găsiți câteva mărimi obișnuite de pungi cu fermoar la magazinul din colt eu va recomand sa vedeți gama variata de pungi ziploc oferită de MyEbox – magazinul tău online de cutii și accesorii de împachetat. Acestea sunt disponibile pe stoc cu livrare imediata în toată România.

Atat pentru zi. Daca ai întrebări așteptăm mesajul tău AICI

Călin Păcurar – MyEbox

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sign up to our newsletter!