Inovații în Packing

Pungi cu Fermoar – Cum s-au Inventat I De ce se numesc Pungi Ziploc ?

Pungi cu Fermoar Cum s au Inventat I De ce se numesc Pungi Ziploc ?

La fel ca și în cazul tuturor invențiilor și inovațiilor, pungile ziploc sunt exemplul perfect al acestui fenomen.  Aceste pungi ziplock, ziploc sau pungi cu fermoar care sunt utilizate pentru ambalare, depozitare, transport și organizare; vin acum într-o mare varietate de stiluri și dimensiuni. Dar oare de unde au venit ? și cum au evoluat în gama de produse pe care le cunoaștem și le folosim astăzi?

Pungi cu fermoar și istoricul acestora

Pungi ziplock 50x70mm , Set 100 buc

Pungi cu fermoar disponibile pe stoc în gama variata de mărimi pe MyEbox

În 1951, un inventator pe nume Borge Madsen a solicitat un brevet pentru un dispozitiv de fixare diapozitive din plastic, care a fost precursorul produsului la care facem referire și anume – Pungi cu Fermoar

Designul său original era puțin mai complex decât versiunea actuală. Avea două „zone de angajare” în locul celei utilizate în mod obișnuit astăzi. Arăta mai degrabă ca un fermoar tradițional cu o filă, cu excepția faptului că nu avea dinți și era din plastic .

În același an, a fost înființată o companie numită Flexigrip cu intenția de a dezvolta și comercializa un produs bazat pe invenția lui Madsen. Printre primele aplicații s-a numărat utilizarea sa în lianți cu frunze libere și serviete plate.

Cheltuielile cu fabricarea fermoarelor din plastic de tip „tab” le-au interzis să fie utilizate pe scară largă de către consumatori inițial. Steven Ausnit, unul dintre fondatorii companiei Flexigrip deținută de o familie, a venit cu ideea unei „presări și … sigiliu ” fermoar tip. Acesta este tipul de dispozitiv de fixare pentru pungile cu fermoar, cel mai des utilizat astăzi. Până în acest moment; Flexigrip a folosit un proces de etanșare termică pentru a atașa profiluri cu fermoar înainte de a le transforma în pungi.

Pungi cu Fermoar pe scara larga

Industria le numește acestea „ pungi cu fermoar post-aplicate” deoarece fermoarul nu este integrat în folia de plastic originala al sacului. Un salt major în evoluția pungilor cu fermoar a avut loc în 1959. Atunci Ausnit a aflat despre o companie japoneză – Seisan Nihon Sha. Aceasta a dezvoltat un nou proces de fabricație care a permis extrudarea profilelor fermoarului în folia de polietilenă din care se fac pungile. O inovație care reduce cheltuielile de fabricație la jumătate. În cadrul industriei, acestea sunt numite „pungi integrate cu fermoar” sau „pungi integrale cu fermoar”.  În 1961, compania Flexigrip a obținut drepturile de licențiere pentru noul proces de „fermoar integral” și a înființat o altă companie numită Minigrip, care a fost creată pentru a comercializa pungile cu fermoar fermoar produse acum ieftin.

Termenul de Pungi Ziploc

Pungi cu Fermoar

Punga cu fermoar cu linie roșie

Minigrip s-a concentrat în principal pe pungi cu fermoar industriale. O marcă comercială de linie de culoare „Linie roșie” deasupra fermoarului. În jurul anului 1964; Minigrip a obținut un acord de licență exclusiv cu Dow Chemical Company pentru a comercializa aceste pungi prin magazine.

Astfel cunoscutul brand de consum Ziploc® a fost lansat și comercializat pe scară largă în 1968.

A durat câțiva ani pentru ca produsul să prindă cu adevărat. La începutul anilor 1970, punga de marcă Ziploc® devenise extrem de populară și era folosită de consumatori pentru orice. De la depozitarea sandvișurilor pentru prânzurile școlare la transportul peștelui aur acasă de la magazinul pentru animale de companie sau chiar în ambalarea tee-urilor de golf

În 1997, Dow Chemical a vândut drepturile mărcilor lor Dow, inclusiv Ziploc®, către S.C. Johnson Company în 1997.

De-a lungul anilor, alte mărci au început să intre pe piață. Hefty, Glad-Lock și diverse alte mărci de magazine private. Cu toate acestea, marca Ziploc® rămâne cea mai mare și mai cunoscută dintre toate pungile cu fermoar cu fermoar.

Concluzia despre aceste pungi cu fermoar

De la începutul său umil ca pungă cu creion pentru utilizare în lianți cu frunze libere până la numeroasele utilizări ale sacilor cu fermoar din poliuretan; astăzi ar fi aproape imposibil să enumerăm toate aplicațiile și beneficiile actuale. Acum este greu să ne imaginăm viața fără pungile ziplock sau pungile cu fermoar.

Chiar dacă este posibil sa găsiți câteva mărimi obișnuite de pungi cu fermoar la magazinul din colt. Eu va recomand sa vedeți gama variata de pungi ziploc oferită de MyEbox.  Acestea sunt disponibile pe stoc cu livrare imediata în toată România.

Cu siguranță, pungile cu fermoar reprezintă un element esențial în multe aspecte ale vieții noastre de zi cu zi. Aceste accesorii versatile și utile au devenit indispensabile într-o varietate de contexte, de la gospodărie și ambalarea alimentelor până la sectorul business-ului. În acest articol, vom explora în detaliu beneficiile și versatilitatea pungilor cu fermoar, concentrându-ne pe cuvântul cheie “pungi cu fermoar”.

Pungi cu fermoar ziplock: Versatilitate și Utilitate

Pungile cu fermoar ziplock sunt confecționate din polietilenă, un material durabil și rezistent, cu o grosime de 50 sau 60 de microni. Acest lucru le face potrivite pentru a rezista uzului zilnic și pentru a proteja conținutul lor împotriva factorilor externi, cum ar fi umezeala și mirosurile.

Unul dintre aspectele distincte ale acestor pungi este sistemul lor de închidere cu fermoar, care asigură o etanșeitate perfectă. Acest fermoar poate fi deschis și închis de mai multe ori fără a se deteriora, ceea ce le face ideale pentru utilizare repetată. Indiferent dacă le folosești pentru a păstra alimentele proaspete, pentru a organiza obiectele de birou sau pentru a ambala produse în cadrul afacerii tale, pungile cu fermoar ziplock sunt soluția perfectă pentru a-ți menține lucrurile în ordine și în siguranță.

Diverse Dimensiuni și Aplicații pentru aceste pungi cu fermoar ziplock

Aceste pungi transparente sunt disponibile într-o gamă variată de dimensiuni. De la cele mici, cu dimensiuni de 40 x 60 mm, perfecte pentru depozitarea bijuteriilor sau a medicamentelor, până la cele mari, de 340 x 400 mm, potrivite pentru ambalarea alimentelor sau a obiectelor mai voluminoase, pungile cu fermoar vin în întâmpinarea tuturor nevoilor tale.

În casă, aceste pungi sunt partenerul tău de încredere pentru organizarea și depozitarea diferitelor obiecte. Poți folosi pungile pentru a păstra prospețimea alimentelor, pentru a ține la distanță mirosurile neplăcute sau pentru a transporta lichide fără teama de scurgeri. Mai mult decât atât, ele sunt reutilizabile și contribuie la reducerea risipei, fiind o opțiune sustenabilă.

Beneficii și Aplicații în Business

În afaceri, pungile cu fermoar au multiple utilizări. Ele sunt ideale pentru ambalarea produselor pentru clienți, asigurându-se că produsele rămân în condiții optime până la livrare. De asemenea, aceste pungi pot fi personalizate cu logo-ul sau brandul tău, oferind un aspect profesional și consolidând recunoașterea mărcii tale.

Mai mult decât atât, pungile ziplock sunt eficiente în protejarea produselor în timpul depozitării sau transportului, reducând astfel pierderile sau daunele produselor. Aceasta nu numai că poate economisi bani, dar poate îmbunătăți, de asemenea, satisfacția clienților și reputația afacerii tale.

Concluzie pungi cu fermoar ziplock

În concluzie, pungile cu fermoar ziplock sunt accesorii versatile, economice și extrem de utile într-o gamă largă de contexte. Indiferent dacă le folosești în gospodărie pentru a-ți organiza lucrurile, pentru a păstra alimentele proaspete sau în cadrul afacerii tale pentru ambalare și promovare, aceste pungi transparente, rezistente și etanșe sunt o soluție practică și eficientă. Cu beneficiile lor multiple și versatilitatea, pungile cu fermoar ziplock rămân un instrument de neînlocuit în viața noastră cotidiană.

Atat pentru zi. Daca ai întrebări așteptăm mesajul tău AICI

Afla mai multe pe canalele noastre sociale

MyEbox YouTube  I MyEbox Facebook I MyEbox Facebook GroupMyEbox Linkedin I MyEbox TikTok I MyEbox Instagram I

Călin Păcurar – MyEbox

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *