Cutii Din Carton

3 motive pentru care preturile ambalajelor cresc

3 motive pentru care preturile ambalajelor cresc 

Rezumat Articol

  • timp de citit: 4 min
  • ce se intampla la nivel global
  • ce se intampla in Romania
  • motive pentru care preturile ambalajelor cresc
  • cum poti sa reduci costurile ambalajelor tale

În ultimele luni, producătorii din întreaga lume cresc prețurile ambalajelor cu procente semnificative. Pandemia COVID-19 a modificat substantial comportamentul consumatorilor. Acestia cheltuiesc mai mulți bani pe comerțul electronic si comanda mai multe produse alimentare de tip ,,take-out” sau ,, take-away ” – acestea la randul lor cresc cererea pe segmentul ambalajelor.

Situatia pentru ambalajele din plastic: folie cu bule, folie stretch, plicuri antisoc, etc. este asemnatoare insa pe acest subiect revenim intr-un articol viitor aici pe Blogul MyEbox.

Ce se intampla la nivel Global 

Piata globala este cea care impune trendul in orice segment iar ambalajele din carton nu fac diferenta. Pretul cartonului clasic ( paperboard ) s-a dublat din octombrie anul trecut.

Pandemia a afectat in mod direct si prețurile globale de transport maritim. Acestea au crescut enorm in ultimele luni, cu până la 80% din noiembrie 2020. Inainte sa descriu cele 3 motive pentru care preturile ambalajelor cresc as dori sa punctez cateva lucruri esentiale care pot afecta in mod direct cresterile de pret.

Monopolul China

Cel mai mare producător de hârtie din China, APP-China a fuzionat cu un alt producator mare. Astfel rezulta un control al pieței de peste 51%. Acest lucru vine într-un moment în care capacitatea de producție din Asia de Sud-Est, Europa și Statele Unite a scăzut, mai ales după pandemia de coronavirus. APP-China își folosește noul control al pieței și cererea mare de pe piata internațională ca o oportunitate de a crește prețurile. 

Ce se intampla in Romania 
Cutii carton clasice 1

MyEbox – Cutii ecommerce si accesorii de impachetat

Tara noastra urmeaza trendul international iar producatorii de ambalaje sunt nevoiti sa isi notifice clientii de cresterile tarifelor pentru cutiile din carton. Ca sa avem o imagine a ceea ce se intampla trebuie sa ne uitam doar la preturile de referinta a materiei prime pentru Europa Centrala si de Est.

Anul trecut in septembrie 2020 pretul pentru hartia kraft era in jur la 590 Euro/tona. Ajunge in luna martie la 720 Euro/tona. Si la hartia reciclata ( testliner ) avem o crestere de la 440 euro/tona in septembrie 2020 la 580 euro/tona  in martie 2021.

Vedem astfel o crestere de aproximativ 25% pentru materia prima.

Consumatorul de ambalaje urmand sa plateasca in urmatoarea perioada cu pana la 30% mai mult fata de toamna anului trecut. MyEbox urmeaza trendul pietei si la anumite tipuri de cutii au fost actualizate/aliniate tarifele cu pana la 10%.

Acest trend de crestere vine si pe fondul cererii mai mari de ambalaje cumulata cu o criza a materiei prime. Sigur ca avem si alte cauze ca si devalorizarea leului in raport cu moneda Euro, crestere costurilor de transport, cresterea salariilor si asa mai departe.

3 motive pentru care preturile ambalajelor cresc

  • cresterea tarifului la hartia kraft
  • cresterea tarifului pentru hartia reciclata
  • cresterea costurilor de transport

Cum poti sa reduci costurile ambalajelor 

Sunt mai multe metode prin care poti sa reduci costurile ambalajelor folosite in proiectele tale personale sau pentru magazinul tau online.

Cumpara mai multe cutii din acelasi model/achizitie

MyEbox afiseaza la fiecare produs, reduceri de volume. Astfel o cantitate mai mare din acelasi model atrage automat un tarif mai mic. Daca ai unde sa depozitezi si poti sa investesti intr-un stoc mai mare de cutii, care sa iti ajunga mai multe luni, atunci recomandarea noastra este sa alegi variantele de reduceri afisate pentru 1 palet de cutii/model. Acest tip de achizitie iti poate aduce o reducere de pana la 30%/fiecare cutie.

Alege un voucher pentru cumparaturi oferit de MyEbox

voucher de cumparaturi pe myebox.roOferim vouchere de cumparaturi in valoare de 150 lei ( nu include taxa de transport ).  Alege aceasta varianta daca ai un magazin online, daca esti la inceput de drum cu magazinul tau online sau daca pur si simplu doresti sa beneficiezi de aceasta solutie propusa de MyEbox.

Nu avem restricții la nici o categorie de produse. Cu acest voucher poți achiziționa orice tip de produse de pe MyEbox: Cutii Carton , cutii de carton ,  Plicuri Antisoc , plicuri corespondenta , Benzi Adezive , banda adeziva fragil , folie cu bule , pungi ziplock , etc.

Afla detalii despre cum intri in posesia unui voucher de 150 lei AICI

Achizitioneaza produse de minim 500 lei

De ce sa platesti transportul produselor achizitionate ? Adauga in cosul tau produse de minim 500 de lei si costul expedierii catre tine este suportat in intregime de MyEbox. O reducere directa in valoare de 25 lei ( aproximativ 5% ). Beneficiezi de livrare gratuita indiferent de metoda de plata aleasa.

Alege pachetul Mostre cu Transport Gratuit
cutii de carton mostre

cutii de carton mostre

Daca ai un proiect personal si ai nevoie de un numar mai mic de cutii, benzi, plicuri cu bule, etc. sau daca esti la inceput de drum si vrei sa beneficiezi de aceasta solutie oferita de MyEbox atunci intra pe categoria Mostre cu transport GRATUIT oferite de MyEbox. Este in acelsi timp si o varianta perfecta pentru a testa produsele noastre, inainte de o achizitie mai mare.

Atat pentru zi. Daca ai întrebări așteptăm mesajul tău AICI

____________________________________________________

www.myebox.ro –  3 motive pentru care preturile ambalajelor cresc

Afla mai multe pe canalele noastre sociale MyEbox YouTube  I MyEbox Facebook I MyEbox Linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *