myebox.ro

Scociul scoci sau scotch I Care este forma corecta ?

Scociul scoci sau scotch I Care este forma corecta ?

Scociul scoci sau scotch I Care este forma corecta ? Aici pe MyEbox.ro avem o mulțime de Benzi adezive. Acest tip de produse sunt foarte utile în depozite și zonele de împachetare și expediere colete. Iata câteva din modelele disponibile pe stoc cu livrare rapida în 24h: Scociul scoci sau scotch I Care este forma corecta ?

Bandă Adezivă Acrilică, Transparentă 48mmX66yds, Banda Adeziva Acrilica Maro 48mmX66ydsBanda Adeziva Acrilică Transparentă 48mmX90yds, Banda Adeziva Premium Acrilică Maro 48mmX90ydsBanda Adeziva Personalizata cu LOGO 48mm x 66 yds, Banda Adeziva Colorata 48mmX72yds, Banda adeziva Fragil, Silențioasă 48 mm x 60 mBanda adeziva Fragil Red Premium 48 mm x 60 m, Banda Adeziva Hartie Kraft, Ecologica, 50mm X 55 ydsBanda Adeziva Umectibila din Hartie, Ecologica 60mm X 200m, Banda Adeziva Personalizata din Hârtie, Banda cu LOGO 60mm X 200m.

Te-ai întrebat vreodată care este forma corectă în limba română? Ei bine, de asta eşti aici, pentru a lămuri cum este corect Scociul scoci sau scotch. Rămâi până la finalul acestui articol, ca să facem puțină lumină.
Întrucât și limba evoluează de la o zi la alta, trebuie să o privim mai degrabă ca pe un organism viu, care se adaptează pentru a supraviețui. Nu puține sunt neologismele care pătrund în limba română – din diverse motive. Unele cuvinte îşi păstrează forma nativă, iar altele se adaptează, suferind diverse transformări pentru a se integra mai uşor în limbă.
.

Scociul scoci sau scotch I Care este forma corecta ?

Deși unele dicționare înregistrează și forma „scoci”, conform Dicționarului Ortografic, Ortoepic și Morfologic al Limbii Române (ediția din 2005), singura formă corectă este „scotch”.

Totodată, dicționarul ne indică și pronunția corectă ( pronunție care a născut, până la urmă forma ,,scoci” ).

scotch1® (bandă adezivă) (engl.) [tch pron. č] s. n., pl. scotch-uri Scociul scoci sau scotch sau scoci personalizat

scotch2 (tip de whisky) (engl.) [tch pron. č] s. n., (porții; sorturi) pl. scotch-uri

SCOTCH1 s. n. Fâşie transparentă care servește pentru lipirea unor materiale, mai ales a hârtiei. [Pr.: scoč] – Cuv. engl.[1
[1]
SCOTCH2, (2) scotch-uri, s. n. 1. Whisky scoţian. 2. Sticlă, pahar cu scotch (1). [Pr.: scoč] – Cuv. engl.

Concluzie

Scociul scoci sau scotch – Fie că ne referim la whisky-ul scoţian (în engleză „scotch” = din Scoția / scoţian), fie că ne referim la o porție / un pahar din această băutură, fie că facem referire la benzi adezive utilizată pentru a lipi diverse materiale, singura formă corectă, conform normei, este „scotch”. Varianta articulată este cu cratimă, întrucât, în grafiere, grupul de litere pentru a-l preprezenta pe č nu este specific limbii noastre.

Corect: scotch, scotch-ul

Banda Adeziva Personalizata Scociul scoci sau scotch

Banda Adeziva Personalizata

Greșit: scoci, scociul

Scociul scoci sau scotch

Te așteptam pe MyEbox.ro pentru cele mai bune soluții de împachetat dedicat segmentului ecommerce. Cutii Personalizate, Scoci personalizat, cutie de carton ecommerce, Cutii Arhivare Documentecutii protectie sticle, cutii carti, cutii autoadezive, cutii tip tub, plicuri, pungi termice, benzi adezive, folie cu bule, pungi ziplock, materiale de fixare și umplere.

Echipa MyEbox

MyEbox YouTube  I MyEbox Facebook I MyEbox Facebook GroupMyEbox Linkedin I MyEbox TikTok I MyEbox Instagram I

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *