Cutii Din Carton

Cutii Personalizate Avantaje si Dezavantaje, Merita Costul Acestora ?

Cutii Personalizate

Cutii Personalizate Avantaje si Dezavantaje, Merită cu adevărat costul acestora ?

In ultimul timp, cutiile personalizate au devenit din ce in ce mai populare in randul magazinelor de comert electronic. Acestea sunt utilizate pentru a oferi un “customer experience” unic si memorabil, dar sunt ele cu adevarat eficiente? Sa analizam avantajele si dezavantajele cutiilor personalizate in comertul electronic.

Rezumat Articol 

  • Avantaje personalizare cutii
  • Dezavantaje personalizare cutii
  • Ce trebuie să iei în calcul atunci când dorești să personalizezi cutii
  • Alternative accesibile
  • Concluzii și Rezumat

Toata lumea expediaza repede, oare este timpul sa ma gandesc la ceva diferit ?

Expedierea coletelor foarte rapid este ceva normal în aceste zile. În România orice colet ajunge în maxim 3 zile la client iar dacă alegi o companie serioasă de curierat atunci ajunge de azi pe mâine adică în 24h. 

Ambalajele personalizate sunt utilizate tot mai mult de magazinele de comerț electronic care urmăresc acel ,, customer experience ” de care tot auzim. Sigur că trebuie avut în vedere și diferenta dintre o cutie de produs respectiv o cutie de ,, shipping ” sau cutii ecommerce cum le numim noi la MyEbox.

Cutii Personalizate Avantaje si Dezavantaje – Ce înseamnă ? 

Cutii Personalizate Avantaje si Dezavantaje

Cu siguranta dacă ești în segmentul comerțului electronic folosești cutii cartoncutii personalizate, cutiile din carton clasice, Cutie de carton ecommerce, cutii protecție sticle, cutii cărți, cutii autoadezive, cutii tip tub, plicuri, pungi termice pentru expedierea coletelor. Sunt acele cutii din carton fabricate din hârtie kraft sau hârtie reciclată – testliner. 

Ambalajele personalizate sunt mult mai elegante. Pot fi create cu logo-ul tău sau full color în functie de alegerea designului preferat.

Cutiile Personalizate au ca scop creșterea vizibilității mărcii și îmbunătățirea experienței clientilor la prima vedere = Brand Awarness.

Recent am livrat peste 20.000 de cutii ecommerce personalizate într-o culoare, clientului nostru de la sculeprime.ro

Avantaje Cutii Personalizate Avantaje si Dezavantaje

Publicitate: De la ieșirea din depozit până la centrul de reciclare, cutiile personalizate afisează brandul tău pe tot parcursul călatoriei. 

Customer experience: Primele impresii sunt cele care contează. Ambalajele Personalizate ies în evidențâ și vor face ca livrarea să se distingă de restul coletelor. În plus stabilește așteptări ale clienților cu privire la ceea ce urmează să se întâmple.

Cutiile personalizate creează o experiență memorabilă de “unboxing” care aduce entuziasm și implicare într-o sarcină altfel banală. Împreună, acestea îi fac pe clienți să se simtă mai pozitivi cu privire la brandul tău. Să cumpere din nou sau să ofere cadou produsele comandate de la magazinul tău online.

Branding: Personalizare Cutiilor sunt cu siguranța o extensie a mărcii pe care o reprezinți. 

Expunere in Social Media: Ambalajele personalizate care impresioneză prin creativitate vor fi întotdeauna fotografiate si postate pe Instagram, Facebook sau chiar pe YouTube.

Dezavantaje Cutii Personalizate Avantaje si Dezavantaje

Cu sigurantă aceste ambalaje personalizate oferă o mulțime de avantaje. Insa vestea mai puțin placută este că ele nu sunt pentru toată lumea și au cel putin la fel de multe dezavantaje. 

Cost: sunt mai scumpe decât cutiile clasice care vin fără personalizare. Diferența de preț depinde foarte mult de volumul achiziționat. Volume mici înseamnă automat cost/cutie mai mare iar volume mari înseamna un cost/cutie mai mic. 

Eficiență: Ambalajele personalizate pot afecta eficiența operațională a magazinului tău online. Adăugarea de inserții și poziționarea corectă a produselor poate necesita un timp pe care îl plătiți atât pentru salarii, cât și pentru viteza de livrare.

Spatii depozitare: Trecerea la ambalarea în cutii personalizate și achiziționarea unui volum suficient de mare încât costul cestora să fie decent atrage nevoia de a fi depozitate în spații mai mari așa cum explicam mai jos în acest articol de cutii personalizate avantaje și dezavantaje.

Fulfilment: Daca magazinul tău are fulfilment externalizat ( etichetare, ambalare, depozitare, expediere ). Trebuie să iei în calcul că nu toate acest centre acceptă expedierea coletelor în Cutii Personalizate Avantaje si Dezavantaje

Concluzii de luat în calcul atunci când doriti să treceti la personalizarea cutiilor

Strategie Brandeste important ca ambalajul utilizat ( Cutie de carton ecommerce, cutii protecție sticle, cutii cărți, cutii autoadezive, cutii tip tub, plicuri, pungi termice, benzi adezive, folie cu bule, pungi ziplock, materiale de fixare și umplere ) să completeze strategia generală pe care o urmărești. De exemplu, ambalajul unui brand ecologic trebuie să fie durabil și minim, în timp ce ambalajul unui brand de lux ar trebui să fie de înaltă calitate și indulgent.

Public țintă – Este important dacă piata spre care oferi produsele va aprecia ambalajele personalizate. Un client care comandă o geantă de mână în valoare de 500 eur. se așteaptă la un ambalaj detaliat de înaltă calitate. Inclusiv o cutie, o panglică, hârtie de țesut, o geantă de protecție si așa mai departe. Un client care comandă o geantă de mână de 30 eur. nu așteaptă acest serviciu și nici nu dorește să plătească pentru un ambalaj personalizat.

Scopul si forma –  Cutiile sunt concepute special pentru a proteja ceea ce este în interior, acesta este unicul scop al acestora. Este foarte important ca acestea să urmareasca acest scop. Sacrificarea protecției în favoarea designului ( doar pentru a avea Cutii Personalizate Avantaje si Dezavantaje ) va atrage automat produse deteriorate, returnări și reclamații, ceea ce nu este de dorit.

ROI – return of investment – Poți pune preț pe experiența clienților? În eCommerce este obligatoriu. Determinarea modului în care veți calcula rentabilitatea investiției din ambalajele personalizate este un exercițiu dificil.

Valorile de măsurat în acest ROI includ… returnările produsului;  returnarea produselor deteriorate; impactul pe rețelele sociale;  recomandări & feedback pozitiv al clienților; valoarea clientului în magazinul tău..

Alternative

Banda Adeziva Personalizata

Banda Adeziva Personalizata

Personalizare Benzi Adezive: Inainte de a face acest pas, acela de a achiziționa cutii personalizate, există și alte alternative, să le spunem intermediare, care sunt mult mai accesibile financiar.

Spre exemplu Banda Adeziva Personalizata este o soluție foarte bună pentru afișarea brandului pe ambalajele de expediere a coletelor. În plus poate fi personalizată în mai multe culori cu diferite texte preferate.

Cum ar fi să personalizezi brandul tău pe acestă bandă adezivă alături de textul FRAGIL sau alt text pentru a da o notă personală coletului ?

Stampila Fixa cu LOGO: O alta soluție propusă de MyEbox este Ștampilă Fixă, pentru aplicat LOGO pe cutii, plicuri, etc. O variantă perfecta pentru atunci când ești la început de drum sau dacă folosesti mai multe dimensiuni de cutii.

Rezumat

Acest articol în care descriem cutii personalizate avantaje si dezavantaje te ajuta sa balansezi atât plusurile cât și minusurile unei astfel de acțiuni. Opțiunea de personalizare este un aspect interesant pentru orice afacere în creștere de comerț electronic.

Pe de o parte, ele îți ridică imaginea la un alt nivel, iți încântă clienții și îți întăresc brandul. Pe de altă parte aduc costuri suplimentare mari pentru afacerea ta.

Acum este momentul să decizi care este soluția perfectă pentru magazinul tău online iar dacă ai intrebari nu ezita să ne scrii pe canalele sociale sau folosind formularul de CONTACT MyEbox.

Pe data viitoare

Echipa MyEbox

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *